خُرَّمشَهر یکی از شهرهای جنوبی استان خوزستان و مرکز شهرستان خرمشهر است. این شهر در محل تلاقی رودخانههای اروندرود و کارون و در ناحیهای باتلاقی و پست در دلتای رودخانهٔ اروندرود قرار گرفته و ۲۳ کیلومتر مربع مساحت دارد.
خرمشهر بهجهت واقعشدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژهای برخوردار است. این شهر در انتهاییترین نقطه استان خوزستان قرار گرفته و اسکلههای آن در کرانههای رودخانهٔ اروندرود جای گرفتهاست.
امپراتوری عثمانی همواره بر روی آبادان و خرمشهر (که در آن دوران بیان نامیده میشد[۲]) ادعای مالکیت داشت و در دوره ناصرالدینشاه این دو شهر را اِشغالِ نظامی و به ایالت عِراق (یکی از ایالتهای عثمانی که بعدها کشور شد) الحاق کرد. دولت عثمانی در حین اشغال نظامی بیان، کشتار عظیمی از مردم عرب زبان ساکن شهر انجام داد و زنان و دختران را به اسارت گرفت و در بصره به فروش گذاشت.[۳] امیرکبیر به نمایندگی از دولت ایران به مذاکره با امپراتوری عثمانی برای بازپس گرفتن بیان و آبادان رفت. عثمانیها به فکر تطمیع شیوخ قبایل عرب افتادند و وعدهٔ معاف کردن از پرداخت مالیات در صورت الحاق به عثمانی دادند و متقابلاً دولت ایران که اطمینان داشت عربهای ساکن این شهرها خواهان بازگشت به ایران هستند، برای قدرتنمایی جلوی دولت عثمانی اعلام کرد که اگر شیوخ عرب گفتند که خواهان بازگشت به ایران هستند، مبلغ سنگینی بر مالیات سالیانهٔ آنها افزوده خواهد شد و سختگیریها در مالیاتگیری تشدید خواهد شد. با این وجود قبایل عرب خواهان بازگشت به ایران شدند و به این ترتیب در سال ۱۸۴۷ در جریان عهدنامه ارزروم عثمانیها حق حاکمیت مطلقهٔ دولت ایران بر این شهرها را به رسمیت شناختند و از تمامی ادعاهای خود دست کشیدند.[۴][۵] تاریخپژوهان دلایل همگرایی مردم عرب با بقیه مردم ایران را در نفرت از امپراتوری عثمانی به خاطر کشتار بزرگی که در بیان کرد و نیز به خاطر هممذهبِ شیعه بودن عربها و غیرعربهای ایران دانستهاند.[۶]
در قرن بیستم، عبدالکریم قاسم پس از آن که با کودتا به ریاست دولت عِراق رسید، ادعا کرد که عهدنامه ارزروم باید باطل شود و خرمشهر و آبادان باید از ایران جدا شده و به عراق الحاق بشوند. قاسم، این دو شهر و نیز کشور کویت را متعلق به عراق نامید و در اتحادیه عرب نیز تقاضای الحاق اینها به عراق را ارائه کرد.[۷] صدام حسین با همین انگیزه به ایران تجاوز نظامی،خرمشهر را اشغال و آبادان را محاصره کرد. در جنگ ایران-عراق نیز مردم عرب خوزستان به دفاع مسلحانه از تمامیت ارضی ایران و جنگ با عراقیها برخاستند. امروزه آثار جنگ ایران-عراق هنوز بر روی این شهرها باقی مانده است.
منطقه آزاد تجاری-صنعتی اروند
درحاشیه غربی خلیج همیشگی فارس
این منطقه واقع شده به وسعت 37400 هکتار در نزدیکی آبادان و در استان خوزستان
این منطقه بر اساس طرح جامع تهیه شده شامل ۳ بخش اصلی شهرکهای
صنعتی خرمشهر و آبادان، شلمچه و جزیره مینو است از کل مساحت اراضی این منطقه ۸۶۰۰ هکتار به فعالیتهای صنعتی و ۴۸۰۰ هکتار به سایر بخشها در زمینهٔ بازرگانی گردشگری و اداری و ۳۸۰۰ هکتار به بخشهای بندری، انبارداری و ترانزیت اختصاص یافته است. وجود آب شیرین فراوان و رودهای بهمنشیر، کارون و اروندرود و امکانات دیگر مانند حملونقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی به داخل و فاصلهٔ کم با کشورهای همجوار از مزیتهای منطقهٔ آزاد اروند است.
منطقهٔ آزاد اروند در نیمهٔ دوم سال ۱۳۸۲ به تصویب رسیدهاست و با وسعتی بالغ بر ۱۷٫۲۰۰ هکتار بزرگترین منطقهٔ آزاد تجاری وصنعتی کشور است.
نحوه دریافت کد اقتصادی در منطقه آزاد اروند
کد اقتصادی در واقع شماره سریالی است در تمامی معاملات و صدور فاکتورها از هر دو طرف معامله از جانب اداره مالیات دریافت میگردد و جزء ملزومات یک قرارداد و مراوده مالی است. حال برای اخذ این کد و شماره سریال 11 رقمی احتیاج به مدارک لازم است که در ذیل به آن اشاره خواهد شد و به مرکز مربوطه یعنی حوزه مالیاتی خرمشهر که نزدیکترین حوزه به محل منطقه آزاد اروند میباشد میبایست ارائه شود.
مدارک لازم جهت اخذ کد اقتصادی حقوقی و یا شرکتی:
1. کپی برابر اصل تمامی اوراق شرکت
2. کپی برابر اصل اگهی تاسیس و یا اخرین تغیرات شرکت
3. گواهی امضا تمامی دارندگان حق امضا از دفتر اسناد رسمی
4. اجاره نامه محل دفتر و یا همان قرارداد بین کارفرما و یکی از بنگاههای منطقه و یا دفتر کار مشترک موجود در انزلی
5. کپی از صفحات اول دفاتر پلمپ شده
6. مهر شرکت
مدارک لازم جهت اخذ کد اقتصادی حقیقی و یا فردی:
1. کپی برابر اصل شناسنامه کارت ملی و کارت پایان خدمت
2. کپی از صفحات اول دفاتر پلمپ شده
3. گواهی امضا شخص
4. اجارهنامه محل در منطقه آزاد اروند
5. مجوز فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد اروند
مراحل و مدارک ثبت شرکت در منطقه آزاد اروند
اول از مدارک شروع کنیم، مدارکی که شما میتوانید به واسطه آن یک شرکت بازرگانی و یا به اصطلاح عامیانه مراجعین، صادرات و واردات ثبت کنید به شرح ذیل است:
1. برابر اصل مدارک احراز هویت اعضا یعنی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی و کارت پایان خدمت برای هر چند نفری که اعلام حضور در هیئت مدیره و یا سهام شرکت را کردهاند در شرکتهای مسئولیت محدود با حداقل 2 نفر و در شرکتهای سهامی خاص با حداقل هیئت مدیره 3 نفر و دون فر بازرس قابلیت ثبت بهوجود میآید.
این اعضا میتوانند بیشتر باشند ولی کمتر از تعداد اعلام شده وجاهت قانونی نداشته و قابل ثبت نیست.
2. گواهی امضا تمام افراد حاضر در شرکت
3. معرفی محل برای ثبت که حتما باید محل واقعی و اداری باشد که از طرف سازمان مورد قبول باشد و استعلام پایان کار داشته باشد در محدوده منطقه آزاد اروند و یا آبادان. .
4. ارائه مجوز فعالیت که بنا به درخواست شما موسسه حقوقی ماندگار این مجوز را اخذ خواهد کرد.
خوب ! بعد از ذکر مدارک حالا نوبت به مراحل ثبت شرکت میرسد که به شرح ذیل است:
در ابتدا باید نام شرکت توسط متقاضی و یا نامه وکالت ثبت شود بدین منوال که درخواست را با منطقه از طریق سایت مطرح میکنیم و در صورت امکان و عدم تشابه نام بعد از 48 ساعت نام تایید خواهد شد.
مرحله بعد از تایید نام مرحله اخذ مجوز فعالیت اقتصادی یکساله میباشد که روی نام شرکت در شرف تاسیس اخذ میگردد.
بعد از اخذ مجوز نوبت به ورود اطلاعات برای ثبت شرکت میرسد که کارشناسان موسسه حقوقی ماندگار عهدهدار این وظیفه میباشند و در صورت تایید موکلین و مراجعین این اطلاعات نهایی شده و به منطقه از طریق دولت الکترونیک ارسال میگردد. بعد از تایید کارشناسان ثبت حالا ما مجاز هستیم تا اوراق را با بارکد ثبتی مختص اشخاص و اعضا هیئت مدیره پرینت بگیریم و آماده امضا شویم.
کل این مراحل در کمتر از 10 روز کاری اتفاق میافتد و حالا شما صلحب یک شرکت بازرگانی معتیر هستید در یکی از سرسبزترین مناطق ازاد هشتگانه ایران عزیز.
شرایط و مدارک اخذ کارت بازرگانی از منطقه آزاد اروند:
منطقه آزاد اروند جزء شهرستان خرمشهر محاسبه میشود. جهت اخذ کارت بازرگانی برای تسهیل در گمرکات و عملیات کارگو. همانطور که میدانید و واضح است برای واردات و صادرات کالاهای موجود در انبار باید حتماً دارای کارت حقالعمل کاری و یا کارت بازرگانی بود که این مهم هم بصورت شخصیت حقوقی یعنی به زبان سادهتر برای شرکتها و یا بصورت شخصیت حقیقی یعنی سادهتر بیان کنم شخص و یک فرد صادر خواهد شد. در ادامه شرایط اخذ کارت بازرگانی و نحوه آن را بررسی میکنیم.
اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی و یا شرکتها:
1- کارت بازرگانی بنام شرکت و به نمایندگی بنام مدیرعامل صادر خواهد شد.
2- مدیر عامل کمتر از 23 سال سن نداشته باشد.
3- مدیر عامل دارای سوء پیشینه کیفری نباشد.
4- شرکت حتما باید یک سال سابقه حساب بانکی جاری بدون چک برگشتی داشته باشد که در صورت فقدان این حساب میتوان از شاخصها و تبصرههای مربوط به اتاق استفاده کرد. (جای نگرانی نیست)
5- شرکت حتما باید دارای محلی باشد که بتواند به عنوان محل فعالیت به بازرسین اتاق معرفی کند این محل حتما باید اداری باشد و میتواند بصورت ملکی یا استیجاری باشد در واقع اجارهنامه هولوگرام دار بنام شرکت و مدیر عامل باید تنظیم شده باشد.
tax.gov -6 شرکت حتما باید کد اقتصادی داشته باشد در واقع کد اقتصادی فیزیکی کفایت نمیکند. از طریق سایت مالیاتبه مرحله 45 رسیده باشد و همکاران زحمتکش در سازمان مالیات کشور باید اطلاعات شرکت مربوطه را تایید کرده باشند.
7- بعد از ورود اطلاعات اولیه سایت اتاق بازرگانی 5 استعلام از مدیر عامل و شرکت دریافت خواهد کرد که این استعلامها شامل:
الف، گواهی عدم سوءپیشینه
ب، حسن اعتبار بانکی
ج، استعلام بیمه و تامین اجتماعی
د، فرم دال و یا تعهد محضری
ه، گواهی 186 مالیات که این استعلام بصورت آنلاین گرفته میشود و مربوط به مالیات محل است.
ی، تعهد عدم پولشویی
در ادامه نمونههای خام این فرمها را برای هر چه بهتر مشخص شدن موضوع برای شما عزیزان بارگذاری خواهم کرد.
8- در صورتی که مدیر عامل دیپلم و یا فوقدیپلم باشد باید 4 روز کلاس در محل اتاق بازرگانی استان مورد نظر یعنی محل ثبت شرکت بگذراند. حالت دیگر این است که اگر مدیر عامل لیسانس یا فوقلیسانس باشد دو روز کلاس خواهد گذراند و در نهایت پایان این کلاسها یک آزمون بصورت تستی برگذار میشود که میانگین نمره باید از نمره 10 به بالا باشد که یکی از شروط قبولی و اخذ کارت بازرگانی است.
9- برای مدیران عامل آقا داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت الزامی است در صورت دانشجو بودن ارائه نامه اشتغال به تحصیل هم تسهیلکنندهای است برای اخذ کارت بازرگانی.
10 – در نهایت تمامی مدارک شرکت همه برابر اصل باید باشد از قبیل:
اساسنامه
اظهارنامه برای شرکتهای سهامی خاص
شرکتنامه و تقاضانامه برای شرکتهای مسئولیت محدود
روزنامه رسمی
پیش آگهی روزنامه رسمی
کپی از صفحات اول دفاتر پلپ شده
مهر شرکت
دست چک شرکت
11 – اظهارنامه ثبت کارت بازرگانی که در اداره ثبت شرکتهای مربوطه به ثبت میرسد.
اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و یا شخص یا فرد:
1. کد اقتصادی بنام شخص
2. کارت پایان خدمت و یا معافیت
3. مدرک تحصیلی
4. گواهی عدم سوءپیشینه
5. فرم دال و یا تعهد محضری
6. فرم عدم پولشویی
7. مدارک احراز هویت برابر اصل
8. اجارهنامه بنام شخص
9. دفاتر پلمپ شده به تاریخ روز
10. دست چک
11. ثبت اظهارنامه کارت بازرگانی
تمامی این مدارک برابر اصل باشد.